VAD KAN MAN HITTA PÅ NÄR DET ÄR HUNDVÄDER UTE?

Ja, vad finns det egentligen att göra då det regnar utomhus? ”I´ts raining cats and dogs” är ett uttryck som engelsmännen använder då det ösregnar ute. Här hemma kallar vi det för hundväder när klimatet utanför fönstret är sådant att inte ens en hund vill ge sig ut i det. Vid dessa tillfällen brukar humöret inte vara på topp, men se det från den ljusa sidan. Nu kan du ägna dig åt din fyrfotade vän hemma istället! ActiveDog.se ger dig här tips på nio aktiviteter.

Besök en vän, släkting eller granne

Passa på att besöka någon hundälskare som du inte har träffat på länge. Säkert har du någon granne, släkting eller försummad vän som skulle älska att få bjuda dig och din hund på en fika. Ta med hembakade kakor och hundkex. På detta sätt kommer din hund till ett annat ställe där det finns annorlunda dofter och säkerligen blir den omklappad av den som ni går hem till.

Lär din hund ett nytt trick

Nu är det ett gyllene tillfälle att lära din hund ett nytt trick. Till exempel att räcka vacker tass, gå på två ben eller varför inte lära henne eller honom att lägga sig på sängen i en avslappnad pose när du säger: - Vilket uselt väder det är idag!

Bjud din hund på en hemma SPA-dag

Hundväder SPA-temat är mer inne än någonsin åtminstone är det många människor som njuter av denna lyx. Men även hundar mår förstås bra av att bli lite extra ompysslade. Kamma igenom hundens päls och ge den en ordentlig tvätt. Passa även på att klippa klorna, smörja in trampdynorna och putsa runt tassar och öron.

Lek kurragömma

Har du barnasinnet kvar? Det har med all säkerhet din hund i alla fall. Ta tillfället i akt att leka med din hund. Säg åt den att stanna medan du gömmer dig någonstans i huset och kalla sedan på den så att den får leta upp dig. Du kan tro att glädjen kommer att bli stor när den hittar dig! Du kan även gömma godisbitar som hunden får använda både nos och hjärna för att leta upp. Variera med att lägga godiset i toalettrullar, som du viker ihop ändarna på, som hunden sedan själv får lista ut hur man får upp. Hundväder

Beställ varor på Internet

Unna dig själv och din bästa vän en ny pryl. På Internet finns det många ställen som säljer produkter både för hundar och deras ägare.

Baka hundkex samt en god kaka

En god fika smakar alltid gott inte minst när det regnar och stormar utanför husknuten. Gör kanelbullar eller en sockerkaka till dig själv samt hundkex åt hunden.

Se en hundfilm

Kryp upp i soffan tillsammans med hunden och titta på en film med hundar, hyr eller köp. Här finns många att välja emellan, t. ex Scooby-Doo, Lassie, Beethoven eller ”Varghunden 1 & 2”. Duka upp med godis både åt dig själv och hunden. Medan du sätter i dig choklad och popcorn kan din hund njuta av Frolic, torkat kött eller varför inte ett testikelchips!
Hundväder
Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2024 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm