Samla aktivitetspoäng

Komma i gång!

Visst, är det härligt med långa promenader. Ta på dig bra och bekväma kläder och gå ut och gå med din hund. Det kommer garanterat att uppskattas och göra din hund lyckig - och det är ju såå skönt efteråt….

Både du och din hund stärker alla kroppens muskler, ni får bättre kondition, blir piggare och gladare och kommer i bättre form tillsammans. Att promenera passar alla människor och hundar, det är gratis och kan göras närsomhelst och varsomhelst, anpassa bara dina promenader efter din egen och din hunds kondition och hälsa.

Håll koll på stegen!

Det blir väldigt mycket roligare att promenera om du samtidigt mäter antal steg som din stegräknare visar, steg som ger poäng och en viktig del i ActiveDog’s Aktivitetstävling. Registrera dina steg på Mina Sidor, det antal steg som du har tagit tillsammans med din hund per dag. Har du ingen stegräknare så går det bra att registrera dina promenader även i tid istället för antal steg.

Hundar vill arbeta!

En hund behöver inte bara motion utan också mental stimulans. Alla hundar vill utföra arbetsuppgifter och känna sig behövd av husse och matte. ActiveDog.se ger dig massor av tips på roliga aktiviteter som du kan göra tillsammans med din hund. Våga prova på en ny aktivitet. Du kommer snabbt att märka hur din hund blir lyckligare och lugnare efter att ha fått ”arbeta” lite extra.

Registrera aktiviteterna

Stegen registrerar du i översta kolumnen på Mina Sidor, det antal steg som din stegräknare visar.

Alla övriga aktiviteter du gör med din hund förs in under respektive aktivitet såsom tid i antal minuter. Dessa minuter omvandlas då automatiskt till poäng efter ett poängsystem som noga genomarbetats tillsammans med ActiveDog’s Hundexperter. Poängen summeras och du kan hela tiden lätt se ”hur mycket” du aktiverat och motionerat din hund under månaden.

Om just din aktivitet inte finns med i poänglistan så för du in antal minuter på raden ”Övriga aktiviteter”. Har du tips på någon aktivitet som du tycker ska vara med så hör av dig till oss.

I kalenderfunktionen kan du alltid ändra dina steg och antal minuter hur många gånger som helst: Dom går att korrigera bakåt och fram till 5 dagar efter att en tävlingsperiod är avslutad, då sammanställs alla resultat.

Tänk på att detta inte är någon ”tävling” i den bemärkelsen att man ska ha så många poäng som möjligt. Aktiviteterna måste anpassas efter din egen hunds förmåga och möjligheter.

Aktivitetsarmband

Behöver du ett aktivitetsarmband till dig själv? Då kan vi tipsa om ett Bäst i test: Inspekto.se testar aktivitetsarmband

Tävlingsperioder med utlottning av fina priser

ActiveDog’s målsättning är att ha två tävlingsperioder per år, en på våren och en på hösten. Som medlem kan man ha max 4 hundar registrerade och varje hund som uppnått periodens fastställda aktivitetspoäng deltar i utlottningen av tävlingsperiodens presenterade priser.

För att delta i en tävlingsomgång så måste man först vara medlem. Det är gratis att bli medlem, men en avgift tas ut för de som anmäler sig till en tävlingsperiod. Anmälan till en tävlingsperiod gör man som inloggad på ”Mina sidor”.

Under pågående tävlingsperiod är det inte möjligt att registrera poäng för den medlem som inte deltar i tävlingen.

Lycka till!
Bli medlem gratis »
Aktivitetstavling.jpg
Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2023 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm