Jakt – olika typer av jakt

För att bedriva jakt måste man förstås ha tagit jägarexamen men har man inte det kan man ju alltid följa med någon som jagar med sin hund för att prova på någon eller några varianter av de olika jaktformer som finns. Och en del hundraser är framavlade just för att vara duktiga på att jaga på ett speciellt sätt.

Gryt

Jakt Många terriers och taxar är duktiga på grytjakt. De tar sig in i gryt och skrämmer fram djuren som bor där varför dessa raser måste ha mycket skärpa och kurage för att våga arbeta på egen tass. Det krävs mod för att ensam ta sig in hos en rävs eller grävlings gryt. Om denna gren kan du läsa mer antingen på Svenska terrierklubbens eller Svenska taxklubbens hemsidor.

Fågelhundar

Många retrievers och spaniels är suveräna på att stå för fågel och/eller apportera bytet till jägaren, antingen från land eller vatten. Bra litteratur i ämnet är ”Fågelhundar” av Sten Christoffersson, ICA bokförlag.

Svenska Jägarförbundet

Sedan finns det hundar som är experter på att stöta fram och ställa olika typer av djur. Vill du lära dig mer om detta ämne rekommenderas Svenska Jägarförbundets hemsida. Att jaga innebär många olika saker: eventuellt få hem ett byte, frisk luft och naturupplevelser, samarbete med sin hund också hjälper man till att hålla stammarna av diverse djurarter i rätt population.

Jakt
Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2024 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm