2012-05-14 23:54 Vovva med schäfertösen Anschie


Av: Vovva
Vovva kallas jag sedan många år tillbaka. Det smeknamnet skapades runt 1994 och har sedan dess hängt med.Jag är inne på min sjätte schäfer nu, men har även haft en irländsk setter och en riesen schnauzer. Visst gillar jag schäfrar, men jag är inte helt inkokt. Jag gillar även andra raser. När jag blir så gammal/dålig att jag inte orkar med schäfer längre så står det nog kanske en pudel på väntelistan, en liten mellanpudel eller en dvärg. Eller en cairn, eller en .. eller en ... som sagt, det finns många roliga och trevliga raser.Jag har just nu en ung hund. Hon är född i november 2011, så hon blir snart 6 månader. Det är första gången på många år som jag haft en så ung valp utan att ha en äldre hund också. Men min gamla tik tog slut på grund av en skada för ca 2 veckor sedan. Och det märks att valpen kräver mer av mig nu. 
Jag är INTE en tävlingsmänniska. Men jag gillar att ha koll och ordning på mina hundar för det, samt att aktivera dem. Jag har för många år sedan hållit på med räddningssök. Det var jättekul, men tyvärr går det inte längre på grund av mig och min inte till 100% fungerande kropp. Visst jag skulle kunna hålla på med aktiviteten, men inte bli "kontrakterad" eftersom det inte är säkert att jag kan åka ut om något händer.
Numera leker jag bruks med hundarna. Lite lydnad, spår, sök och har allmänt roligt. Hundarna är tillsammans med mig, jämt. Endast några få gånger per år händer det att jag går på t.ex. restaurang eller går ut och har kul en kväll och då kan inte hundarna följa med. De får då vara hos "mormor och morfar" och matte kan då koppla av och slippa oroa sig för dem.
Det var lite om mig. Vill någon veta mer så var inte blyg - fråga på. Jag svarar så gott jag kan.
/Vovva
vovva.se
Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2023 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm