2010-04-01 23:15 SV: Hundägare bättre på att knyta kontakter


Av: Keijke
Forumledare
Ja det kan jag verkligen skriva under på. Jag har många nära vänner som jag träffat både genom mina hästar och hundar.

Och framförallt har man ju pratat en stund med vem som helst när man har en hund med sig. Då kommer alltid folk fram och pratar. Ja jag är ju inte annorlunda än andra. Jag pratar gärna med någon som har en hund i snöret. På något sätt så finns det ju alltid en öppning till ett samtal. En vanlig fras har jag märkt är att när hunden nosar på någon så säger den "ja det luktar hund om mig" Det är otroligt vanligt tycker jag. Och häromdagen sa jag exakt dom orden.

Vi var i Stockholm och hade hittat en parkeringsplats!!!!! skulle betala och på automaten stod det avgift 9-17 klockan var 17.45 jag trodde ju inte att det kunde vara sant. Man vet ju att det är svindyrt att parkera i Sthlm. Jag tittade mig lite dumt omkring och då kommer där ett par med en Rodesian Ridgeback, det kom många andra också men gissa vem jag började prata med?

Absolut. Hundägarna.

-Hej bor ni här? var min första fråga.

-Ja svarade dom.

-Är det verkligen gratis att parkera här efter 17 sa jag. Varpå hunden kommer fram och nosar lite försiktigt på mig.

Självklart börjar jag då prata med hunden och säger direkt.

-Ja det luktar hund om mig......Ha ha ha otroligt men sant. Och gratis var det ännu mer otroligt faktiskt.Ta väl hand om din hund!

2010-01-05 19:30 Hundägare bättre på att knyta kontakter


Av: Annika
Forumledare

Hej,

Läste i Aftonbladet idag att 38% av tillfrågade hundägare i en studie ansåg att sällskapsdjuret (hunden...) hjälpt dem att odla nya bekantskaper.

Själv har jag många vänner som jag träffat i "djursammanhang", både som hundägare och tidigare hästägare. En av mina bästa vänner träffade jag genom min häst för 30 år sedan och vi har fortfarande kontakt och träffas ofta. Och en annan vän träffade jag genom mina hundar för ca 12 år sedan och vi är jättebra vänner fast vi inte kan träffas så ofta pga långt avstånd.

Nån som har nåt att berätta om det?

Diesels och Miras matte
Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2024 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm