2009-11-21 11:29 SV: promenader hur länge 8 månaders unghund


Av: Annika
Forumledare
Hej Sunhine,

Du vet väl att också kan ställa din fråga till en av ActiveDog's Hundexperter Sandra Ohlsson eller Kim Kullenberg. Dom kan säkert ge dig svar och några tips på aktiveringar så att han håller sig mer lugn när han är ensam hemma.

När du är inloggad på "Mina sidor" så går du bara till "Fråga Hundexperterna" och skriver in din fråga. Sedan kommer svaret i ett mail direkt till dig och det kan också bli publicerat på ActiveDog-sidan

http://www.activedog.se/Hundexperterna/

Hälsningar, AnnikaDiesels och Miras matte
2009-11-21 09:41 SV: promenader hur länge 8 månaders unghund


Av: sunshine

då vi bor lantligt så är han ofast lös när vi promenerar.och vi promenerar mycket i skogen så det blir en hel del spring mellan stock och sten=)

2009-11-21 02:47 SV: promenader hur länge 8 månaders unghund


Av: Keijke
Forumledare
Jag har ingen aning om hur mkt en lapphundsvalp får promenera, jag tycker att du ska fråga din uppfödare. Om det är för mkt promenad så kanske du kan öka aktiveringen för hjärnan istället och minsak promenaden.Jag tycker annars att det är ganska bra om man kan ha valpen lös för då ser man bättre om dom blir trötta. Och sen är det bra att gå i terrängen då bygger valpen muskler istället för att bara trava en väg fram, det sliter nog mer än det bygger skulle jag tro.

Om du har möjlighet så gå i skogen klättra på stenar och stockar, kryp under, över, mellan grenar, hitta på allt möjligt så blir nog din hund trött utan att den tar skada av det.Ta väl hand om din hund!

2009-11-20 10:36 promenader hur länge 8 månaders unghund


Av: sunshine
 hejsan!, har en finsk lapphunds kille på 8 månader. hur mycket ska man promenera med honom per dag?  är det för mycket att gå 45 min promenad med honom, vid ett och samma promenads tillfälle? hur stor risk är det att man utsätter honom för höft och led problem när man går med honom så länge? i så tidig ålder? har hört att större hundar ska man vänta till ca året innan man går några längre rundor med dem.

vill ju inte riskera att man sliter ut honom för tidigt.

 anledningen till att jag går så länge med honom är att när han ska vara ensam hemma en stund, så biter han sönder saker om han inte fått en rejäl promenad innan, men inte om han fått promenaden innan han ska vara ensam. och man märker inte på honom att han verkar bli trött heller han håller samma tempo hela tiden under promenaden.. han blir inte bakom. gör mycket aktiverings aktivitet med honom också,  så han får använda skallen. sök aktiviteter och lär honom olika tricks.Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2024 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm