2009-11-26 20:51 SV: Ras och linjer..


Av: Keijke
Forumledare
Det håller jag helt med om men det kan ju vara en bra början att läsa rasstandarden och på så vis hitta något man är intresserad av.Jag har hela mitt liv bara "blivit" med hund och har inte valt ras själv. Inget ont om mina tidigare hundar, men för några år sedan så läste jag månadens ras i hundsport när det handlade om Skots hjorthund. Jag blev helt såld. Kände direkt när jag läste att det här är min hund. Sen läste jag mer om dom på deras rasstandard, kollade bilder på nätet och sen när jag var på hundutställning med mina andra hundar så gick jag alltid till ringen där det fanns hjorthundar och pratade med deras ägare fick hälsa på deras hundar och blev mer och mer övertygad om att en sån skulle jag bara ha. Sen var jag hemma hos en uppfödare som hade 6 vuxna hundar i varierande åldrar och fick hälsa på dom i hemmiljö också. Sen var jag helt på det klara med att en sån skulle jag bara ha. Det tog några år men nu ligger han här. Och han uppfyller alla mina förväntningar. Han är helt underbar, passar mig precis.Ta väl hand om din hund!

2009-11-10 19:13 Ras och linjer..


Av: Leo
Jag tror inte man bara ska läsa en rasstandard och köpa en hund med den rasen som man tror passar en bäst. Hundar inom samma ras är också olika. Ta golden retriever, ska du köpa en jakt variant eller en utställnings variant? Det finns flera raser där uppfödarna har valt att avla på olika linjer och får därför olika typer av hundar av samma ras. Därför tror jag att det är viktigt att kolla upp föräldrardjuren och se hur de är. Är ju också viktigt att läsa på om rasen och fråga sig om man verkligen tror att man kan tillgodose hundens behov. 


Copyright © ActiveDog.se 2008 - 2024 AU Active Innehar F-skattsedel annikaulstrup [at] hotmail.com Cookies Webbutveckling av
Canvio Webbyrå i Stockholm